Vad behövs för att bestämma sig att det är dags för en livsförändring?

Först och främst, du har det där inne i dig.. ❤

Allt som behövs för att leva livet efter dina önskemål. Göra de val som gör dig gott. Modet att fullfölja dina drömmar. Att stå upp för vad du tror på. Du har verktygen att lyckas med vad du vill, förmågan att klara alla hinder! Du är den viktigaste du har, allt börjar hos dig! I detta inlägg pratar vi om modet och hur det går till att bestämma sig för att bli sin egen bästa vän.Jag tänker att det startar med att reflektera kring sin nuvarande situation. Hur mår jag? Är mitt mående högst prioriterat? Orkar jag med vad livet kräver av mig? Sover jag gott på nätterna och vaknar utvilad? Känner jag mig stressad? Alltid, i perioder? Ger jag mig tid att njuta av barnen, barnbarnen, mina intressen, familj och vänner?


Om du funderar kring några av de här frågorna kan du reflektera vidare. Vad är alternativet? Skulle svaren vara annorlunda om jag gjorde andra prioriteringar? Om jag gav mig själv möjlighet till förändring.. Kanske innebär det att minska tiden du sitter stilla, öka tiden du är aktiv per dag, öka tiden du tränar per vecka. Eller kanske att säga nej till vissa åtaganden som tar tid från återhämtning och ger dåligt samvete. Det kan också vara att göra små eller större justeringar i din kost för att ge dig maximal energi.

Oavsett så är DU den viktigaste för det är genom att du mår bra som du kan finnas för andra omkring dig.


“Skulle svaren vara annorlunda om jag gjorde andra prioriteringar? Om jag gav mig själv möjlighet till förändring..”

Vad har DU för mål i ditt liv? Vad önskar DU med din ålderdom, kropp och själ? Hur vill DU må om 1 år, 10 år, 20 år? Ditt liv är DIN resa och ingen annans.. De personer vi möter på vår väg, följer på sociala medier och inspireras av har alla sina "ryggsäckar" av erfarenheter, skador och målbilder. Det kan vara inspirerande men det behöver inte passa DIG eller vara DIN väg.


Jag tror att alla kan hitta sin väg till ett hållbart, hälsosamt liv. Där DU orkar med vardagen, ger dig själv tid för fysisk aktivitet och gör kostval som ger dig energi att orka! Men den behöver inte se likadan ut som för din kompis, granne eller den coola inspiratören på insta.Reflektion startar rörelse


När du reflekterat, satt upp mål och konkretiserat dem är det dags att sätta i gång. Följ upp ofta, kanske varje dag eller varje vecka för att få syn på hindren och överkomma dem. Planera din tid utifrån vilka förändringar du vill se och beröm dina framsteg! I bland kan den här processen vara svår att se själv, ta då hjälp utifrån av mig eller någon annan!


Lycka till!

105 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla